|
Εκπλήξεις επεφύλασσε η λίστα που ανακοίνωσε η Kaspersky Lab, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ασφάλειας υπολογιστών, αναφορικά με τις εφαρμογές που παρουσίασαν τα περισσότερα «τρωτά» σημεία το 2009.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της Kaspersky Lab, τα τρωτά σημεία στα λειτουργικά συστήματα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ένας hacker πρόσβαση στον υπολογιστή ενός χρήστη. Το 2009, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου επικεντρώθηκαν σε τρωτά σημεία λογισμικού που αναπτύχθηκε από εταιρείες όπως η Adobe αλλά και η Apple, για να παραβιάσουν την ασφάλεια του χρήστη και να χρησιμοποιήσουν τους ψηφιακούς του πόρους για τις δικές τους κακόβουλες προθέσεις.
Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν οι εφαρμογές Adobe Acrobat και Reader, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη δύο άλλες εφαρμογες της ίδιας εταιρείας, ο Flash Player και το Shock-wave. Έκπληξη προκαλεί ότι στην τέταρτη και πέμπτη θέση ήταν δύο εφαρμογές της Apple, το γνωστό Quick Time και ο browser της αμερικανής εταιρείας, ο Safari.
Ακολουθούν δύο ακόμη browser: ο Mozilla Firefox και ο Opera Browser, ενώ τη δεκάδα κλείνουν ο RealPlayer της RealNetworks, η Sun Java και η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, Trillian.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ |