knoppel-logoΤο Knoppel είναι μια «ζωντανή» έκδοση Linux, βασίζεται στη διανομή Knoppix και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε περισσότερο από το να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από το CD-ROM για να έχετε ένα πλήρες λειτουργικό.

Το Knoppel θα ανιχνεύσει αυτόματα το υλικό του υπολογιστή και θα εκτελεστεί εξ ολοκλήρου από τη μνήμη RAM αφήνοντας το υλικό του υπολογιστή σας ανέπαφο.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα βρεθείτε σε πλήρες λειτουργικό σύστημα Debian Linux πλήρως εξελληνισμένο με μια πληθώρα εφαρμογών και εργαλείων, και όλα αυτά χωρίς να εγκαταστήσετε απολύτως τίποτα στον σκληρό σας δίσκο.

Το Knoppel χάρη στη διάφανη συμπίεση που χρησιμοποιεί, ενώ καταλαμβάνει μόνο ένα CD μπορεί να χωρέσει σε αυτό περίπου 2000ΜΒ σε δεδομένα προσφέροντας έτσι μια πλειάδα εφαρμογών ικανοποιώντας σχεδόν κάθε απαίτηση.

Οι χρήσεις του Knoppel είναι απεριόριστες γιατί συνδυάζει την ευκολία χρήσης - μιας και δεν χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις καμία απολύτως ρύθμιση - με την σταθερότητα και τη δύναμη του Debian Linux. Μερικές από αυτές περιγράφονται παρακάτω:

Γνωριμία με το Linux: Το Knoppel είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Linux χωρίς να προβληματίζονται για το αν θα χάσουν δεδομένα. Το Knoppel μπορεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο δίνοντας έτσι μια διανομή Debian Linux (η εγκατάσταση δεν υποστηρίζεται επίσημα) 

Καθημερινή Χρήση: Το Knoppel περιέχει όλες αυτές τις εφαρμογές που χρειάζεται ένας χρήστης για της καθημερινές του εργασίες. Μπορεί μεταξύ των άλλων να σερφάρει στο Διαδίκτυο χωρίς να φοβάται ότι θα κολλήσει κάποιον ιό, να στείλει και να λάβει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να μιλήσει με φίλους, να γράψει τα κείμενά του, να τα αποθηκεύσει και να τα εκτυπώσει, να ακούσει μουσική, να γράψει CD ή DVD και να παίξει παιχνίδια. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθμό εργασίας και να ενσωματωθεί σε ένα τοπικό δίκτυο ώστε να μοιράζεται αρχεία και εκτυπωτές με άλλους υπολογιστές (windows ή Linux) και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης. 

Εξειδικευμένες εφαρμογές: Εκτός από τις εφαρμογές καθημερινής χρήσης περιέχονται και πολλές εξειδικευμένες εφαρμογές όπως επεξεργασία εικόνας και ήχου, επεξεργασία διανυσματικών γραφικών, σχέδιο, τηλεσυνδιάσκεψη και περιέχει τις βασικές βιβλιοθήκες και εφαρμογές για την ανάπτυξη εφαρμογών Linux / QT

Διάσωση Αρχείων: Το Knoppel έρχεται με πολλά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων και μπορεί να φανεί σωτήριο στην περίπτωση που δεν ξεκινά το εγκατεστημένο σας λειτουργικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε το Knoppel και να μεταφέρετε τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν μέσω δικτύου, να τα γράψετε σε ένα εγγράψιμο CD ή μπορεί αν γνωρίζετε να διορθώσετε το πρόβλημα που υπάρχει στο λειτουργικό σας.

To Knoppel ως μέσο διάδοσης μιας εφαρμογής: Προγραμματιστές και εταιρίες μπορούν να τοποθετήσουν τις εφαρμογές τους στο Knoppel (η μπορούν να ζητήσουν μια έκδοση στα δικά τους μέτρα) και έπειτα να το μοιράζουν στους πελάτες τους που μπορούν να δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες τις εφαρμογές χωρίς να επηρεάσουν τα ήδη εγκατεστημένα προγράμματά τους. Επειδή είναι Ελεύθερο Λογισμικό δεν υπάρχουν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν σε ιδιοκτησιακές εφαρμογές με την καταβολή χρημάτων και περιορισμών από άδειες χρήσης κτλ.

Το Knoppel ως εργαλείο εκπαίδευσης: Το Knoppel αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης Linux ή γενικά υπολογιστών καθώς προσφέρει ακριβώς το ίδιο περιβάλλον εργασίας ανεξάρτητα από τον υπολογιστή όπου θα τοποθετηθεί. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση και την αντιγραφή του έτσι μπορεί να μοιράζεται ελεύθερα σε σχολεία ενώ οι δάσκαλοι μπορούν ελεύθερα να το αντιγράψουν και να το δώσουν στους μαθητές.

Άλλες χρήσεις: Το Debian είναι μία από τις σταθερότερες διανομές και ως τέτοια είναι ιδανική για χρήση ως διακομιστή αρχείων και εκτυπωτών, αν και το Knoppel δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιου είδους χρήση έχει αναφερθεί ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά και σε αυτή την εργασία. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν κεντρικός εξυπηρετητής τερματικών.

URL: http://www.knoppel.org/, http://www.knopper.net/knoppix/

knoppel


Σύνδεση

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 επισκέπτες και κανένα μέλος