Επιστήμη / Τεχνολογία

Περισσότερα...Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται μια νέα γενιά βιονικών φακών επαφής που θα επιτρέπουν την προβολή εικόνων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ και του Ααλτο στη Φινλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάμπακ Πράβιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικρομηχανικής και μικρομηχανολογίας «Journal of Micromechanics and Microengineering» του Ινστιτούτου Φυσικής της Βρετανίας,

Περισσότερα...Ο πρώτος πραγματικά νέος τύπος φωτογραφικής μηχανής εδώ και αρκετές δεκαετίες παρουσιάστηκε από τη νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Lytro, η οποία δέχεται παραγγελίες για ένα μοντέλο που επιτρέπει στο χρήστη να εστιάζει σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας μετά τη λήψη της. Όταν αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μεταφερθούν στον υπολογιστή ή αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, ο θεατής μπορεί να εστιάσει οπουδήποτε στην εικόνας κλικάροντας με το ποντίκι.

Περισσότερα...Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Καρκίνου της Δανίας, δεν προκύπτει σχέση μεταξύ των συσκευών κινητής τηλεφωνίας και του καρκίνου του εγκεφάλου. Η έρευνα εστίασε σε στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 350.000 άτομα, κατόχους κινητών τηλεφώνων, για διάστημα 18 ετών. Οι επιστήμονες καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά δεν διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου, συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Περισσότερα...Το ορόσημο είναι διπλό για το διαστημικό πρόγραμμα της Ευρώπης: Η εκτόξευση των δύο πρώτων δορυφόρων του Galileo -της απάντησης στο αμερικανικό GPS-, αλλά και η πρώτη φορά που η Ευρώπη εκτοξεύει φορτία με τον θρυλικό ρωσικό πύραυλο Soyz. Στο ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο του Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα, που βρίσκεται σε ιδανική θέση κοντά στον ισημερινό, ο Soyuz εκτοξεύτηκε από τη νέα του εξέδρα στις 13.30 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή.

Περισσότερα...Οι μικροσκοπικές ίνες που απελευθερώνουν στο πλυντήριο τα πολυεστερικά και ακρυλικά υφάσματα απαντώνται πλέον σε όλες τις ακτές του κόσμου και δεν αποκλείεται να επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή ή ακόμα και τον άνθρωπο, προειδοποιεί διεθνής ομάδα ερευνητών. Ο Μαρκ Μπράουν, καθηγητής Οικολογίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, θέλησε να διερευνήσει το ζήτημα των μικροσκοπικών πλαστικών σκουπιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύνδεση

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος